Toiduanalüüsid Tallinna laboris
Tellimislehed
Toidu analüüsi tellimisleht pdf (PDF) doc (DOC)
Toidu analüüsi tellimisleht - toiduainete toitumisalane teave pdf (PDF) doc (DOC)
Lisaks loetelus esitatud uuringutele on vastavalt kliendi vajadustele ja arvestades labori suutlikkust võimalik muude analüüsimeetodite rakendamine.
Keemiliste analüüside lisainfo:
Ilona Honga (juhtivspetsialist)
tel. 5846 0505, Ilona.Honga@terviseamet.ee
Juhendid
Proovivõtujuhend toidu mikrobioloogiliseks analüüsiks (PDF)
Järelevalveproovide analüüsid
Labor on Veterinaar- ja Toiduameti poolt volitatud järelevalveproovide analüüsiks
Toidu mikrobioloogilised analüüsid
Näitaja | Akrediteeritud | Hind (€) | Km (€) | Summa (€) |
Mikroorganismide üldarv 30 °C | + | 6,17 | 1,23 | 7,40 |
Hallitusseened | - | 7,92 | 1,58 | 9,50 |
Pärmseened | - | 7,92 | 1,58 | 9,50 |
Coli-laadsed bakterid | + | 9,67 | 1,93 | 11,60 |
Termotolerantsed coli-laadsed bakterid | - | 9,67 | 1,93 | 11,60 |
Escherichia coli | + | 10,50 | 2,10 | 12,60 |
Clostridium perfringens | + | 14,92 | 2,98 | 17,90 |
Sulfitit redutseerivad klostriidid | - | 11,33 | 2,27 | 13,60 |
Koagulaaspositiivsed stafülokokid / Staphylococcus aureus | + | 15,75 | 3,15 | 18,90 |
Salmonella spp. | + | 13,25 | 2,65 | 15,90 |
Enterobacteriaceae arvukus | + | 9,67 | 1,93 | 11,60 |
Bacillus cereus | + | 12,25 | 2,45 | 14,70 |
Listeria monocytogenes’e arvukus | + | 18,30 | 3,67 | 22,00 |
Listeria monocytogenes’e leidumine | + | 19,33 | 3,87 | 23,20 |
Vibrio cholera | - | 18,42 | 3,68 | 22,10 |
Toidu keemilised analüüsid
Näitaja |
Hind (€) |
Km (€) |
Summa (€) |
Analüüsimeetod |
Akrediteeritud |
Toiduainete energeetiline väärtus 1. pakett |
64,17 |
12,83 |
77,00 |
T199:2022 |
+ |
Toiduainete energeetiline väärtus 2. pakett |
165,00 |
48,00 |
198,00 |
T199:2022 |
+ |
Roa toiduenergia teoreetiline arvutus |
4,58 |
0,92 |
5,50 |
Arvutuslik |
- |
Veeaktiivsus |
6,25 |
1,25 |
7,50 |
ISO 18787:2017 |
- |
Sensoorne analüüs |
7,33 |
1,47 |
8,80 |
ISO 6658:2017 |
- |
pH joogid, mahlad, puu- ja köögiviljatooted |
5,50 |
1,10 |
6,60 |
ISO 1842:1991 |
- |
pH kala, liha, linnuliha |
5,50 |
1,10 |
6,60 |
ISO 2917:1999 |
- |
Keedusoola sisaldus toiduainetes |
9,00 |
1,80 |
10,80 |
Argenomeetriline meetod |
- |
Vääveldioksiidi sisaldus |
20,83 |
4,17 |
25,00 |
T217 |
- |
Proovi ettevalmistus metallide analüüsiks |
24,17 |
4,83 |
29,00 |
RM09a |
- |
Toksilised elemendid, ühe elemendi määramine (Plii Pb, kaadmium Cd, vask Cu, tsink Zn, elavhõbe Hg, seleen Se, arseen As, raud Fe, nikkel Ni, kroom Cr, antimon Sb, koobalt Co, alumiinium Al, mangaan Mn, molübdeen Mo, baarium Ba, tina Sn, boor B) |
18,33 |
3,67 |
22,00 |
RM09a |
- |
Keedusoola sisaldus kalas |
9,00 |
1,80 |
10,80 |
GOST 7636-85 |
+ |
Niiskusesisaldus kalas ja kalatootes |
7,00 |
1,40 |
8,40 |
GOST 7636-85 p.3.3 |
- |
Tuhasisaldus kalas ja kalatootes |
11,25 |
2,25 |
13,50 |
AOAC 938.08 |
- |
Histamiini sisaldus kalas |
36,67 |
7,33 |
44,00 |
SanPin 42-123-4083-86 |
- |
Lenduvate lämmastikaluste sisaldus kalas |
20,83 |
4,17 |
25,00 |
GOST 7636-85 p. 3.2 |
- |
Üldfosfori sisaldus ü.a. P2O5-le lihas |
27,50 |
5,50 |
33,00 |
EVS-ISO 2294:2000 |
+ |
Lihatoote kollageenisisaldus |
21,67 |
4,33 |
26,00 |
NMKL 127:1988 |
- |
Tuhasisaldus lihas |
11,25 |
2,25 |
13,50 |
ISO 936:1998 |
+ |
Liha ja lihatoote lihavalgu suhtearv |
4,58 |
0,92 |
5,50 |
Arvutuslik |
- |
Liha ja lihatoote kondilisandite massiosa |
12,00 |
2,40 |
14,40 |
TT 10.18.11.031-92 |
- |
Nitritisisaldus lihas ja lihatootes |
14,67 |
2,93 |
17,60 |
EVS-ISO 2918:1998 |
- |
Nitraadisisaldus potentsiomeetriliselt |
10,00 |
2,00 |
12,00 |
STJ T84:2022 |
+ |
Kuivaine või niiskusesisaldus gravimeetriliselt |
7,00 |
1,40 |
8,40 |
Gravimeetria |
- |
Lahustuvate ainete sisaldus Brix°/ Kuivainesisaldus refraktomeetriliselt |
6,25 |
1,25 |
7,50 |
EVS-EN 1213:2000 |
- |
Erikaal (tihedus), puu-ja köögiviljamahlad |
5,50 |
1,10 |
6,60 |
EVS-EN 1131:2000 |
- |
Tuhasisaldus (10%-lises HCl-s mittelahustuv tuhk) |
12,83 |
2,57 |
15,40 |
ISO 735:1977 |
- |
Mineraalained (tuhk) |
11,25 |
2,25 |
13,50 |
Gravimeetria |
- |
Rasvade ja õlide peroksiidarv |
9,17 |
1,83 |
11,00 |
EVS-EN ISO 3960:2017 |
+ |
Rasvade ja õlide happearv |
7,00 |
1,40 |
8,40 |
EVS-EN ISO 660:2020 |
+ |
Rasvade ja õlide seebistusarv |
16,67 |
3,33 |
20,00 |
EVS-EN 3657:2014 |
- |
Rasvade ja õlide mitteseebistuvad ühendid |
28,33 |
5,67 |
34,00 |
EVS-EN ISO 663:2017 |
- |
Rasvade ja õlide joodiarv |
11,67 |
2,33 |
14,00 |
GOST 5475-69 |
- |
Rasvade ja õlide anisidiinarv |
16,67 |
3,33 |
20,00 |
ISO 6885:2016 |
- |
Rasvade ja õlide murdumisnäitaja |
5,50 |
1,10 |
6,60 |
EVS-EN ISO 6320:2017 |
- |
Rasvade ja õlide mitterasvaste lisandite sisaldus |
20,17 |
4,03 |
24,20 |
EVS-EN ISO 663:2017 |
- |
Rasvade ja õlide niiskusesisaldus |
7,00 |
1,40 |
8,40 |
EVS-EN ISO 662:2016 |
- |
Rasvade ja õlide rasvhappeline koostis (sh oomega ja transrasvhapped) |
67,50 |
13,50 |
81,00 |
EVS-EN ISO 12966-3:2016, 12966-4:2015 |
- |
Kakaoubade happearv |
34,08 |
6,82 |
40,90 |
EVS-EN ISO 660:2020 |
+ |
Kakaoubade peroksiidarv |
35,00 |
7,00 |
42,00 |
EVS-EN ISO 3960:2017 |
+ |
Mee diastaasiarv |
5,83 |
1,17 |
7,00 |
STJ T174 |
- |
Mee kvalitatiivne reaktsioon hüdroksümetüülfurfuraalile |
5,00 |
1,00 |
6,00 |
STJ T175 |
- |
Mee hüdroksümetüülfurfuraali (HMF) sisaldus spektrofotomeetriliselt |
16,67 |
3,33 |
20,00 |
STJ T 181 |
- |
Mee vabade hapete sisaldus |
7,50 |
1,50 |
9,00 |
STJ T182 |
- |
Mee niiskusesisaldus |
6,42 |
1,28 |
7,70 |
AOAC 969.38 |
- |
Mee tuhasisaldus |
11,25 |
2,25 |
13,50 |
AOAC 920.181 |
- |
Kulinaartoodete termilise töötluse hindamine |
5,50 |
1,10 |
6,60 |
MJ Kiiev 294-83 |
- |
Mineraallisandite osamass |
6,42 |
1,28 |
7,70 |
GOST 15113.2-77 |
- |
Saastumine aidakahjuritega |
7,33 |
1,47 |
8,80 |
GOST 15113.2-77 |
- |
Saastumine metallilisanditega |
6,42 |
1,28 |
7,70 |
GOST 15113.2-77 |
- |
Sade (vees mittelahustuv), puu- ja köögivilja konservid |
12,83 |
2,57 |
15,40 |
GOST 8756.9-2016 |
- |
Sõelaanalüüs (sool) |
15,83 |
3,17 |
19,00 |
GOST 13685-84 |
- |
Sahharoosisisaldus |
21,92 |
4,38 |
26,30 |
T207 |
- |
Üldsuhkrusisaldus |
15,75 |
3,15 |
18,90 |
T207 |
- |
Redutseerivate suhkrute sisaldus |
21,92 |
4,38 |
26,30 |
T207 |
- |
Valgusisaldus toidus |
35,00 |
7,00 |
42,00 |
Kjeldahli meetod |
- |
Piimarasv Gerberi meetodil |
12,00 |
2,40 |
14,40 |
EVS-ISO 2446:2011 |
- |
Rasvasisaldus Soxhlet`i meetodil |
20,17 |
4,03 |
24,20 |
Soxhleti meetod |
- |
Kiudained |
31,00 |
6,20 |
37,20 |
AOAC 985.29 |
- |
Tärklisesisaldus |
21,08 |
4,22 |
25,30 |
FAO 1986, 14/7, p.235 |
- |
Keeduproov |
4,58 |
0,92 |
5,50 |
|
- |
Toote koostisosade suhte uuring |
4,58 |
0,92 |
5,50 |
Arvutuslik |
- |
Tooteühiku massi mõõtmine |
3,66 |
0,73 |
4,39 |
Gravimeetria |
- |
Toote täidise osamassi mõõtmine |
4,58 |
0,92 |
5,50 |
Gravimeetria |
- |
Pestitsiidijääkide sisaldus taimsetes proovides |
266,67 |
53,33 |
320,00 |
PM01:2022 |
+ |
Pestitsiidijääkide ja mittedioksiinilaadsete PCB-de sisaldus rasvastes proovides gaasikromatograafiliselt multimeetodil |
266,67 |
53,33 |
320,00 |
PM01:2022 |
+ |
2,4-D (sum) sisaldus gaaskromatograafiliselt |
168,00 |
33,60 |
201,60 |
P05 |
- |
Polütsükliliste aromaatsete süsivesinike (PAH sum) sealhulgas benso(a)püreeni sisaldus |
182,00 |
36,00 |
216,00 |
T183:2017 |
+ |
3-MCPD sisaldus gaaskromatograafiliselt |
175,00 |
35,00 |
210,00 |
P07:2018 |
+ |
Glütsidooli määramine toiduainetes |
175,00 |
35,00 |
210,00 |
T213 |
- |
N-nitrosoamiinide (NDEA+NDMA) sisaldus |
162,50 |
32,50 |
195,00 |
T204 |
- |
Säilitusainete (sorbiinhappe ja bensoehappe) sisaldus vedelikkromatograafiliselt |
53,33 |
10,67 |
64,00 |
NMKL nr. 124-87 |
+ |
Aflatoksiinide B1 B2 G1 ja G2 sisaldus vedelikkromatograafiliselt |
129,17 |
25,83 |
155,00 |
T192:2019 |
+ |
Sünteetiliste toiduvärvide sisaldus jookides |
118,17 |
23,63 |
141,80 |
T188:2015 |
+ |
Sünteetiliste toiduvärvide sisaldus toiduainetes |
134,75 |
26,95 |
161,70 |
FAO 1986, 14/7, p. 75 |
- |
Sünteetiliste magusainete (atsesulfaam K, sahhariin, aspartaam) sisaldus vedelikkromatograafiliselt |
75,00 |
15,00 |
90,00 |
EVS-EN 12856:2002 |
+ |
Askorbiinhappe sisaldus vedelikromatograafiliselt |
45,83 |
9,17 |
55,00 |
T194:2019 |
+ |
Kofeiinisisaldus jookides vedelikkromatograafiliselt |
75,00 |
15,00 |
90,00 |
T193:2019 |
+ |
Kofeiinisisaldus kohvis vedelikkromatograafiliselt |
75,00 |
15,00 |
90,00 |
T113:2019 |
+ |
Suhkrute sisaldus (glükoos, fruktoos, sahharoos, galaktoos, maltoos) jookides ja mahlades vedelikkromatograafiliselt |
71,25 |
14,25 |
85,50 |
EVS-EN 12630:2001 |
- |
Suhkrute sisaldus (glükoos, fruktoos, sahharoos, galaktoos, maltoos, laktoos) toidus vedelikkromatograafiliselt |
71,25 |
14,25 |
85,50 |
STJ T191 |
- |
Laktoosi sisaldus piimatootes |
71,25 |
14,25 |
85,50 |
ISO 22662:2007 |
- |
Orgaaniliste hapete sisaldus (sidrunhape, äädikhape, viinhape, piimhape, merevaikhape, õunhape) vedelikkromatograafiliselt |
53,33 |
10,67 |
67,00 |
T210 |
- |
Katseprotokolli või ekspertotsuse tõlkimine 1 lk |
25,00 |
5,00 |
30,00 |
|
|